Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2022 12:00 - Да спасим птица с малко вода
Автор: knowings Категория: Други   
Прочетен: 952 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 20.08.2022 12:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 През горещите летни дни, а и често през студените месеци, 
много птици буквално умират от жажда. 

А е толкова лесно и усилията - минимални, да поддържаме вода за тях - 
в градина, балкон, тераса, обществени градини и общи открити площи. 

Често виждам хора да дават храна на птици, но не и вода, 
а водата е от решаващо значение за птиците, понякога дори повече от храната.
Особено за дивите птици тя е животоспасяваща през горещите лета. 


image  

Специалисти, които изучават дивите птици обясняват, че по време на горещите и сухи условия на лятото, дивите птици непрекъснато търсят надеждни източници на вода. 

"Водата е жизненоважна, когато е изключително горещо, тъй като птиците не се потят и трябва да отстраняват излишната телесна топлина чрез дихателната си система.
Така че, когато температурите се покачат, честотата на дишане на птиците се увеличава, понякога до точката, в която те могат да се задъхват като куче. Тази дейност дехидратира птиците.“ 

Надеждният източник на вода също така позволява на птиците да се къпят редовно, което е от изключителна важност за доброто състояние на перата. 
Можете да привлечете повече птици, като им предложите вода във вана за птици. Тези водоизточници обикновено са повдигнати, за да предпазят птиците от естествени хищници. Бани за птици с наклонени страни позволяват на птиците да се движат от плитки към по-дълбоки води и приютяват различни по размер птици, които трябва да пият или да се къпят. Освен това може значително да увеличи удоволствието ви от гледката на вашите сладки нови приятелчета, като ви позволи да наблюдавате техните често комични лудории, докато пият, къпят се и се почистват. 


image 

Въпреки това, колкото и да е забавно за нас, липсата на вода може да бъде смъртоносна за птиците.  Птиците трябва да са готови да летят по всяко време, а къпането е неизменна част от поддръжката на перата и поддържането им в най-добро състояние. Така че, докато добавянето на баня за птици, фонтан или мистер към вашия двор може да ви осигури часове приятно забавление за наблюдение на птици, това може също така да е животоспасяваща необходимост. Защото водата е от съществено значение за оцеляването на птиците.


image 




Тагове:   вода,   градина,   лято,   природа,   птици,   фонтан,


Гласувай:
10


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: knowings
Категория: Други
Прочетен: 41463
Постинги: 20
Коментари: 27
Гласове: 336
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол